|
Bokura ga ita
|
| nagisa |
Dodany dnia 09-10-2008 10:55
|

Data rejestracji: 03.10.08
|
Bokura ga ita
Byliśmy tam

Rodzaj produkcji: Serial TV
Rok wydania: 2006
Czas trwania: 26x24 min
Gatunki: Dramat, Okruchy życia, Romans
Miejsce: Japonia
Postaci: Uczniowie/studenci
Czas: Współczesność
Historia zaczynająca się w pierwszej klasie liceum, a kończąca rok przed rozpoczęciem studiów. Główną bohaterką jest Nanami Takahashi, uczennica pierwszej klasy liceum, nie wyróżniająca się żadnymi zdolnościami. Jej piętą Achillesową jest matematyka. Na początku roku poznaje chłopaka -Motoharu Yano. Nastolatek budzi w niej niechęć, mający opinię od gimnazjum szkolnego playboya. Jak potoczą się losy głównej bohaterki?
Czy zakocha się w jakimś chłopcu? Czy wybrankiem jej losu będzie Motoharu Yano, czy może ktoś inny...? Jaka jest prawdziwa twarz Yano i jaka jest jego przeszłość? Żeby się tego dowiedzieć koniecznie obejrzyj Bokura ga Ita na naszej stronie 
Motoharu Yano, jak już wcześniej wspomniałam, jest jednym z najprzystojniejszych chopaków w szkole, wszystkie dziewczyny za nim szaleją. Jednak jest to udręką dla głównego bohatera, gdyż czuje się jakby był przynętą na rybki. Zawsze jest wykorzystywany do różnych uroczystości klasowych, ponieważ gdy tylko pojawi się na scenie, nie ważne jak złe by było, wszystkim się podoba. Yano jest osobą inteligentną i towarzyską. Nie od razu zako****e się w głównej bohaterce, trwa to 26 odcinków.
Nanami Takahashi na początku walczy ze swoim uczuciem do chłopca, lecz gdy tylko widzi jak się do niej uśmiecha ulega mu, dziewczyna postanawia wyznać Yano co do niego czuje...
Pierwsze minuty tego anime wprowadzają nas w znany, przedstawiony świat w wielu komediach szkolnych i romansach. Fabuła opowiada o przeciwnościach jakie mają do pokonania główni bohaterowie, o ich trudnej, aczkolwiek smutnej przeszłości, o ich smutkach, codziennych problemach. Tytuł anime Bokura ga ita mówi sam za siebie: Byliśmy tam. Jak sam się domyślasz chodzi o uczucie między dwojgiem młodych ludzi. Fabuła skupia się w jednym miejscu, wszystkie wydarzenia przebiegają w jednym mieście. Widz odczuwa emocja jakie towarzyszą zarówno bohaterce jak i bohaterowi. Przeżywamy każde rozstanie Nanami Takahashi z ..... Mimo długiej fabuły na końcu serii nie usłyszymy słów : ,,wszyscy żyli długo i szczęśliwie,,. Jest to anime z momentami doprowadzającymi widza do łez, sama przeszłość bohatera budzi w nas smutek. Fabuła układa się w układankę nie mającą żadnych luk. Jest to historia z życia wzięta, czyli każdemu może się przydarzyć to, co głównym bohaterom. Jeszcze raz zachęcam do obejrzenia tej poruszającej historii, mającej w sobie wiele rozstań i powrotów. Sam/a obejrzyj. Gorąco polecam- Bokura ga ita.
Muzyka jest wspaniale wkomponowana w nastrój, kreska nie jest zła, lecz mogłaby być lepsza. Według mnie jedynym minusem tego anime jest to, że momentami bohaterom brakuje jednego oka, lub wogóle nie widać całej twarzy. Oglądałam wiele anime i wydaje mi się, że to anime możemy zaliczyć do jednych z lepszych anime. Lecz nie jest porównywalne do anime typu Kanon, Clannad czy Air ponieważ są to anime nie mające rzadnych wad. Nie będę się rozpisywać o tych anime, bo recenzja jest o Bokura ga ita.Podsumowując :
Moja ocena:
<<Kreska>>>6/10
<<Fabuła>>>10/10
<<Muzyka>>>8/10
W MANDZE WSZYSTKO TOCZY SIĘ DALEJ - NIE WIADOMO KIEDY POWSTANIE 2 SERIA I CZY WOGÓLE POWSTANIE.
Obsada:
Hiroshi Yazaki > Motoharu Yano
Nozomi Sasaki > Nanami Takahashi
Yurin > Nana Yamamoto
Erina Nakayama >Yuri Yamamoto
Kaori Shimizu > Mizu-chin
Takuji Kawakubo >Masafumi Takeuchi
Yuka Terasaki > Takachan
Yoshirou Matsumoto > nauczyciel
Yûko Sasaki > matka Nanami
Hidekazu Ichinose > Kagawa
Edytowane przez nagisa dnia 09-10-2008 17:59
nagisa  |
| |
|
|
| Baka |
Dodany dnia 09-10-2008 15:25
|

Data rejestracji: 01.09.08
|
chłopca, lecz gy tylko widzi
litrówka
Może by coś tak napisać o kresce, muzyce? A i pewnie jakieś wady też by się znalazły |
| |
|
|
| nagisa |
Dodany dnia 09-10-2008 18:02
|

|
Dziękuję wszystkim i proszę o wypowiedzenie się na temat mojej recenzji i czy są jakieś błędy. Jest to moja pierwsza w życi recenzja anime ( upublikowana na forum )
Arigato Baka za wskazanie błędów. Mam nadzieję że zachęciłam kogos do obejrzenia Bokura ga ita
nagisa  |
| |
|
|
| kuroi_neko |
Dodany dnia 31-12-2008 22:16
|

Data rejestracji: 01.09.08
|
mnie nie ;P ponieważ dawno go oglądnęłam xDDDD jest super i tak bez recenzju ^_______^ popłakałam się pierwszy raz przy anime TT_____TT zabieram się do dalszego czytania mangi xD yeee ;****
/\ /\
(*.*) Sebastan 4 ever x3 |
| |
|
|
| SolitaireFille |
Dodany dnia 04-01-2009 13:25
|

Data rejestracji: 19.10.08
|
to jest świetne anime chciała bym żeby była druga seria
czasem życie bywa okrutne ale ja musze w nim żyć |
| |
|
|
| nagisa |
Dodany dnia 05-01-2009 15:15
|

|
Też chciałabym, żeby pojawiła się 2 seria 
nagisa  |
| |
|
|
| Kanaria |
Dodany dnia 04-08-2009 15:42
|

Data rejestracji: 24.12.08
|
anime jest fajne tylko na poczÄ…tku w pierwszych odcinkach jest straszna grafika
nie będę mówić co mam do głosu głównej bohaterki bo po 10 odcinkach jakoś udało mi się do niego przyzwyczaić
gdyby nie parę błędów to by było , że mucha nie siada |
| |
|
|
| sancz |
Dodany dnia 07-08-2009 22:43
|

Data rejestracji: 07.08.09
|
Bardzo dobra recenzja - szybko odświeżyła mi pamięć o dość dawno oglądanym anime, przyjemnie się czytało ^^
Jeśli chodzi o samo w sobie anime to może po prostu powiem, że do mnie ono nie trafiło - miłość niby zwykła, ale ciągła obsesja odnośnie wydarzeń z przeszłości, po prostu atakowała mnie, aż do obrzydzenia - jest nudne i trochę irytujące - nie dla mnie - jednak jest jedna rzecz którą podziwiam - kreska! to niedopracowanie które w głębi jest jakby zamierzone (gubię się w tym) po prostu majstersztyk!, jakaś przytłumiona i przyciągająca, oraz muzyka - zdecydowanie bardzo dobra
Są gusta i guściki - każdy sam powinien najpierw obejrzeć  |
| |
|
|
| Mandragorka |
Dodany dnia 12-10-2009 20:00
|

Data rejestracji: 25.10.08
|
"lub wogóle nie widać całej twarzy"
w ogóle - osobno 
"ponieważ są to anime nie mające rzadnych wad."
żadnych przez "ż" 
więcej błędów nie wyłapałam, recenzja dobra lecz wydaje mi się trochę chaotyczna, cóż ekspertem od recenzji to ja nie jestem 
Co do anime...historia ciekawa ale Nanami potwornie mnie wkurzała, a reszta bohaterów nie wzbudziła we mnie większych uczuć. A anime miejscami nudziło i to bardzo. Chociaż gdybym bardziej się wczuła to pewnie wzruszyłabym się na końcu.
|
| |
|
|
| Magic |
Dodany dnia 01-01-2010 23:35
|

Data rejestracji: 30.12.08
|
Kocham to anime ;D moje ulubione z tego gatunku heeh
teraz gdzy ogladam "Kimi ni Todoke " to mi sie cochwile przypominaja sceny ach...
chciała byn 2 serie ;P
Kimi ni Todoke tez sympatyczne ^^
No a recenzje fajna ;P |
| |
|
|
| Magic |
Dodany dnia 01-01-2010 23:35
|

Data rejestracji: 30.12.08
|
Chyba z miesiac ne mogłam ogarnac emocjonalnie po tym anime xd
Edytowane przez Magic dnia 01-01-2010 23:38 |
| |
|
|
| Syaoran |
Dodany dnia 14-02-2010 23:38
|

Data rejestracji: 27.10.08
|
Ja tutaj tyle czytam o mandze ale nie wiem gdzie można ją znaleźć czy ktoś wie może coś na ten temat ??
|
| |
|
|
| Hauru |
Dodany dnia 18-02-2010 10:46
|

Data rejestracji: 29.11.09
|
gdzie można obejrzeci
' film?
Kocham anime online |
| |
|
|
| Hauru |
Dodany dnia 18-02-2010 21:15
|

Data rejestracji: 29.11.09
|
POWTARZAM PYTANIE GDZIE MOGE TO OBEJERZECI?
Kocham anime online |
| |
|
|
| Pain_God |
Dodany dnia 18-02-2010 21:55
|

Data rejestracji: 21.04.09
|
Jak nie ma na AOI yo poszukaj w google...

|
| |
|
|
| Mikuo |
Dodany dnia 04-07-2010 09:55
|

Data rejestracji: 03.07.10
|
Dziwne anime o:
Niema g?upich pyta?. Sa tylko g?upi ludzie.
? |
| |
|
|
| Pain_God |
Dodany dnia 04-07-2010 12:06
|

Data rejestracji: 21.04.09
|
Hauru napisał/a:
POWTARZAM PYTANIE GDZIE MOGE TO OBEJERZECI?
Wysyłam link na pw, jak ktoś jeszcze zainteresowany to pisać...

|
| |
|